Den parlamentariska geggan

Tuesday May 26th, 2009

EU-valet närmar sig, och som vanligt är det ingen som bryr sig nämnvärt. Detta beror förmodligen på att alla partier framställer sig själva som en stor bit pölsa – kanske med en lätt blå, grön eller röd nyans – men likväl grå, mastig och inte särskilt kul.

På sista tiden har piratpartiet, likt en tunn skiva blodpudding, kommit med ett alternativ. De politiska reportrarna får kortslutning eftersom dom inte råkar se ut som ett politiskt parti gjort de senaste 150 åren. Ungdomarna som inte gillar pölsa jublar – man kanske inte blir mätt på den där skivan med blodpudding, men man får i alla fall inte kväljningar.

Politikerna förfasas även över att ingen går och röstar. Det är ju en medborgerlig rätt! Hojtar dom. Nu tycker folk i allmänhet förstås att det är roligare att rösta i melodifestivalen och känner kanske att dom gjort sitt för i år, så jag hyser inga större förhoppningar om ett högt deltagande i pölsavalet.

Och allt detta spelar nog ingen roll. Innan 300 bitar pölsa (och kanske en blodpudding) har kommit överens i eu-parlamentet så vet vi vilken färg, smak och konsistens beslutet kommer få.

Comments Off

Comments are closed.