Sopor

Wednesday June 24th, 2009

Jag har funderat i månader på detta, och nu har jag äntligen kommit fram med ett särdeles effektivt bonussystem för sopor.

Våra svenska kommuner vill ju uppmuntra till att man slänger så lite sopor som möjligt, både för miljöns skull och för att det är jobbigt att ta hand om allt skräp. Dessutom kostar det en massa pengar och allt dom gör är att ta mina saker – jag skulle gärna vilja ha något tillbaka också så det känns som att det är värt pengarna.

Så jag tänker mig ett sorts omvänt bonussystem. Fyller man sin tunna till 2/3 så fyller kommunen den (efter den tömts) med 1/3 säg, chokladkakor. En full tunna med sopor ger inget tillbaka efter tömning, medan om man inte har några sopor alls får en hel tunna choklad i veckan! Genialiskt, om jag får säga det själv.

Comments Off

Comments are closed.